Totul despre Toyism

22:10 Toyist Hribso 0 Comments


Impresionism, cubism, suprarealism. Monet, Pablo Picasso, Salvador Dali. Probabil ca aceste ism-e vă sună cunoscut.

Toyism este un curent al artei cu o origine în pictură, dar cu ramificații și în sculptură, sticlărie, orfevrerie. Toyismul este un curent cu totul nou, al cărui fondator este artistul olandez Dejo. Structura mișcării este oarecum stranie din exterior, dar capătă o mulțime de sensuri privită din interior. Artiștii toyiști pun pe primul plan colectivul. Ei activează sub pseudonime și-și ascund fețele în spatele măștilor. E o pledoarie poetică pentru echipă, o reacție împotriva individualismului ce guvernează astăzi societatea și arta. Provin din toate colțurile pământului și se înteleg de minune. Nici o barieră nu-i desparte. Diferențele îi unesc și mai mult. Toyismul este un carnaval al artei, al culturilor diferite.

Există doar 26 de locuri în toyism, corespunzătoare literelor alfabetului. Când cele literele se vor ocupa toyismul va fi închis altor membrii.

Salut! Numele meu real nu este important. Pseudonimul toyist este Hribso. Mister Hribso. Sunt printre puținii norocoși care au șansa de a face parte dintr-o mișcare ce figurează în orice manual de istoie a artei. Vă voi conduce printr-o călătorie minunată, în lumea artei, a prieteniei și a distracției. Let's have some fun! Good toyistic clean fun!